Du kan ha PAD uten å oppleve symptomer i sykdommens tidlige faser. Symptomer på en tilstoppet arterie vil bli alvorligere over tid. Mange symptomer på PAD blir ofte ignorert eller avfeid som en del av aldringsprosessen—men de er svært reelle og det er svært viktig at de tas på alvor.

PAD-symptomer kan variere avhengig av hvor alvorlig tilstanden din er. Snakk med legen din om PAD hvis du tror du har noen symptomer som er oppgitt nedenfor, eller har fylt 50 år.

Tidlige symptomer

Smertefulle kramper i benet

Dette er kanskje ikke et normalt tegn på aldring. Det kalles intermitterende krampe, en tilstand der krampesmerte i benet fremkalles av mosjon, og kan være så kraftig at man mister lysten til å spasere, gå i trapper eller gå i bakker.

Nummenhet, svakhet, føle seg tung

Disse kan være tidlige tegn på PAD, selv om de ofte forveksles med diabetisk nervesmerte eller andre tilstander.

Smerte i benene under hvile

Smerte i bena eller føttene kan oppstå om dagen eller natten under hvile, og kan lindres ved at du lar bena dingle over kanten av en seng.

Fremskredne symptomer

Kalde føtter eller tær

Dette kan være én eller flere flekker av hud, spesifikt på føttene eller benene som kjennes kjøligere ved berøring og ikke blir varme.

Tørr og misfarget hud

Når blodsirkulasjonen begrenses, kan deler av huden din virke tørrere enn vanlig, rødere eller ha en uvanlig farge.

Sviende følelser eller verking i føtter og tær

Selv om dette kan skyldes nervesmerte i diabetes, kan det også være resultatet av begrenset blodsirkulasjon på grunn av PAD.

Fremskredne symptomer

Hårtap

Redusert blodsirkulasjon kan resultere i hårtap eller langsommere hårvekst på føtter og ben.

Kroniske sår

PAD kan være forbundet med sår som ofte kommer tilbake eller som ikke gror.

Koldbrann

Når vev i lemmene ikke lenger mottar tilstrekkelig blodsirkulasjon på grunn av blokkerte arterier, kan det oppstå koldbrann eller dødt, svart vev. Hvis det ikke behandles, kan koldbrann føre til amputasjon.