Koska PAD on progressiivinen sairaus, varhainen sairauteen puuttuminen ja sen hoito oikeiden lääkärien avulla on avainasemassa. Eri alojen lääkärit tekevät yhteistyötä PAD:n tunnistamiseksi ja hoitamiseksi. Näin PAD:n etenemistä voidaan viivästyttää ja amputaatioriskiä alentaa.

Podiatrist

Podologi/haavahoitaja

Nämä lääkärit/hoitajat saattavat tehdä testejä, kuten nilkka-olkavarsipainesuhteen (ABI) mittauksen, mahdollisen PAD:n tutkimiseksi. He auttavat myös avohaavojen hoidossa ja varmistavat jalkaterien ja jalkojen yleisen terveyden.

Primary Care Physician

Yleislääkäri

Yleislääkäri arvioi potilaan PAD-riskitekijöitä, kuten ikää, diabetesta, korkeaa verenpainetta ja tupakointihistoriaa, jotka ovat joitakin arvioinnin päänäkökohtia. Lisäksi yleislääkäri saattaa ohjata potilaan erikoislääkärille jatkotutkimuksia varten.

Verisuonikirurgi

Verisuonikirurgi on lääkäri, joka on erikoistunut verisuonten kirurgisiin toimenpiteisiin. Usein verisuonikirurgi on ensimmäinen verisuoniin erikoistunut lääkäri, jonka tapaat. Hän arvioi, tulisiko endovaskulaarisiin hoitoihin erikoistuneen lääkärin hoitaa sinua vai soveltuisitko paremmin verisuonikirurgiaan.

Intervention Specialist

Endovaskulaarisiin toimenpiteisiin erikoistunut lääkäri

Endovaskulaarisiin toimenpiteisiin erikoistunut lääkäri (toimenpideradiologi / toimenpidekardiologi / endovaskulaarisiin toimenpiteisiin erikoistunut verisuonikirurgi) Nämä asiantuntijat voivat suorittaa edistyneitä diagnostisia tutkimuksia, joilla voidaan arvioida PAD:n etenemistä ja vakavuustasoa hoitosuunnitelman luomiseksi. Lisäksi he suorittavat mini-invasiivisia, endovaskulaarisia toimenpiteitä, joilla verenkierto voidaan palauttaa, ja he saattavat ohjata sinut tarvittaessa kirurgin pakeille.

Hospital Resources

Muu hoitohenkilökunta

Hoitajat ja muu hoitohenkilökunta ovat mukana PAD:n kaikissa vaiheissa. He voivat olla mukana PAD:n tunnistamisessa, ja he auttavat potilasta olemaan yhteydessä erikoislääkäreihin ja tarjoavat jatkuvaa tukea PAD:n hallintaan.