Da PAD er en progressiv sygdom, er tidlig og fortsat intervention med det rette netværk af samarbejdende læger afgørende.

Dine læger vil arbejde sammen for at diagnosticere og behandle din PAD. Med denne tilgang kan du forsinke udviklingen af PAD og mindske din risiko for amputation.

Podiatrist

Fodterapeut/sårbehandling

Disse læger kan foretage test, såsom et ankelblodtryk for at finde ankel/arm-indekset (ABI - Ankle-Brachial Index), til at påvise PAD. De vil også hjælpe med at behandle eventuelle sår eller åbne sår og sikre den generelle sundhed for dine fødder og ben.

Primary Care Physician

Læge i primærsektoren

Læger i primærsektoren vurderer patientens risikofaktorer for PAD, herunder høj alder, diabetes, højt blodtryk og tobaksrygning er nogle af de vigtigste vurderinger, der foretages .Derudover kan de henvise patienter til en specialist med henblik på yderligere PAD-testning.

Karkirurg

En karkirurg er en læge, der er specialiseret i kirurgisk behandling af blodkar. Meget ofte vil karkirurgen være den første specialist i blodkar, som du vil møde. Denne vil vurdere, om du er egnet til at blive henvist til en endovaskulær specialist, eller om du er mere egnet til en karkirurgisk operation.

Intervention Specialist

Endovaskulær specialist

Endovaskulær specialist (interventionel radiolog/ interventionel kardiolog/ karkirurg med særlig uddannelse i endovaskulære indgreb) Disse specialister kan foretage avancerede diagnostiske undersøgelser for at vurdere stadium og sværhedsgrad af PAD med henblik på at udarbejde en behandlingsplan. Desuden udfører de minimalt invasive endovaskulære indgreb for at genoprette blodgennemstrømningen og kan henvise til en kirurg, hvis det er nødvendigt.

Hospital Resources

Hospitalets ressourcer

Sygeplejersker og andet hospitalspersonale er involveret i alle stadier af PAD. De kan hjælpe med at identificere PAD, hjælpe med at forbinde patienter med specialister og yde løbende støtte til håndtering af PAD.