Du kan have PAD uden at opleve symptomer i de tidlige stadier af sygdommen. Symptomerne på en tilstoppet arterie vil blive mere alvorlige med tiden. Mange symptomer på PAD bliver ofte ignoreret eller slået hen som en del af aldringsprocessen – men de er meget reelle og vigtige at tage fat på.

PAD-symptomer kan variere afhængigt af sværhedsgraden af din tilstand. Hvis du mener, at du har nogle af symptomerne nævnt nedenfor, eller hvis du er fyldt 50 år, skal du tale med din læge om PAD.

Tidlige symptomer

Smertefulde kramper i benene

Det kaldes vindueskiggersyndrom (claudicatio intermittens), en tilstand, hvor krampende smerter i benet fremkaldes af motion og kan være så alvorlige, at man føler sig modløs, når man går, går op ad trapper eller går op ad bakke.

Følelsesløshed, svaghed, tyngde

Disse kan være tidlige advarselstegn på PAD, selv om de ofte forveksles med diabetiske nervesmerter eller andre tilstande.

Smerter i hvilende ben

Smerter i ben eller fødder kan opstå i løbet af dagen eller om natten, mens du hviler, og kan aflastes ved at dingle dine ben over kanten af ​​en seng.

Progressive Symptomer

Kolde fødder eller tæer

Det kan være én eller flere pletter på huden, især på fødderne eller benene, som føles koldere at røre ved og ikke bliver varme.

Tør og misfarvet hud

Når blodgennemstrømningen er begrænset, kan dele af din hud virke mere tør end normalt, mere rød eller have en usædvanlig farve.

Brændende fornemmelse eller smerter i fødder og tæer

Selv om dette kan skyldes nervesmerter hos diabetikere, kan det også være resultatet af begrænset blodgennemstrømning på grund af PAD.

Fremskredne symptomer

Hårtab

Nedsat blodgennemstrømning kan resultere i hårtab eller langsommere hårvækst på fødder og ben.

Kroniske sår

PAD kan være forbundet med sår eller åbne sår, som ofte vender tilbage eller ikke heler.

Koldbrand

Når vævet i arme og ben ikke længere får tilstrækkelig blodgennemstrømning på grund af arteriel blokering, kan der opstå koldbrand eller dødt sort væv. Hvis det ikke behandles, kan koldbrand medføre amputation.