Det uppskattas att det utförs mellan 220 000 och 240 000 amputationer som involverar tårna, ben eller fötter i USA och Europa som tillskrivs avancerad PAD15. Den goda nyheten är att det finns andra behandlingsalternativ som kan hjälpa till att återställa blodflödet till dina nedre extremiteter och minska risken för amputation.

Stanna upp för att få en andra åsikt

En betydande del av patienterna genomgår inte några tester eller utvärderingar före amputation.

Få en andra åsikt

Amputation är ett potentiellt resultat av avancerad PAD; Det har dock rapporterats att många amputationer av underbenen till följd av vaskulär sjukdom kunde ha förhindrats. Det är viktigt att du får en andra åsikt för att säkerställa att amputation är det enda alternativet. Det är möjligt att minimalt invasiva procedurer kan återställa blodflödet till dina lemmar.

Diagnostisk testning

Ett av de viktigaste stegen för att avgöra om amputation eller andra behandlingar är lämpliga är att få en bild eller angiogram av blockeringen i benet. Kontrastangiografi är en medicinsk procedur som tar bilder av dina blodkärl, vilket gör det möjligt för läkaren att observera eventuella möjliga blockeringar. Detta kan hjälpa din läkare att avgöra om ett alternativ Behandling till amputation är lämpligt för dig.

Varför det är viktigt att minimera amputation

Det har rapporterats att många amputationer av underbenen till följd av komplikationer relaterade till kärlsjukdomar kunde ha förhindrats. Faktum är att i en retrospektiv studie hade 67% av patienterna med avancerad PAD i USA primär amputation som sin initiala Behandling. Många av dessa amputationer kunde ha förhindrats med Behandlingar eller andra former av ingrepp.

Risker förknippade med amputation

Amputation är en allvarlig procedur som har flera risker förknippade med den. Patienter med lemavfall upplever betydligt lägre hälsotillstånd, höga dödlighetsnivåer och en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar. Studier uppskattar en femårs dödlighet för patienter som har genomgått en amputation till mellan 50% och 74%.

Alternativ till amputation

Det finns flera alternativ till amputation som du bör vara medveten om. Besök vår Behandlingssida för att lära dig mer om minimalt invasiva procedurer som kan hjälpa till att öppna blockerade artärer och återställa blodflödet. Varje fall är unikt och endast en läkare kan ge dig medicinsk vägledning som är lämplig för ditt tillstånd. Fråga din läkare om de är bekanta med dessa typer av minimalt invasiva procedurer och om du är en bra kandidat för dem.